Dragon Ball Z filmek online videótár

FILMEK VIDEÓTÁR

A Dragon Ball Z filmek online megtekintése japán hanggal és magyar felirattal.

A Dragon Ball Z anime filmek, tv különkiadások és OVA-k gyűjtőhelye. Minden videó 1080p felbontású egyet leszámítva.
A Dragon Ball Z filmekről tudni érdemes, hogy az első 13 film (a Halálzónától egészen a Sárkány haragjáig) nem kapcsolódik az eredeti történethez, nem illeszthetők be a Toriyama kánonba. Sokan próbálkoztak vele, de rengeteg a kérdés és az ellentmondás. Ezt törte meg az Istenek Harca és az F mint Feltámadás, melyek történetén már Akira Toriyama dolgozott és Majin Buu legyőzése után játszódnak. Később a Dragon Ball Super is feldolgozta ezt a két filmet.

A tv különkiadások bár szintén nem tartoznak Toriyama kánonhoz, de beilleszthetők a történetbe. A Bardock, Goku apja című különkiadás tekinthető egy előzménynek (bár a Dragon Ball Super: Broly film, mely történetét Toriyama írta, teljesen átdolgozta), a Trunks története című különkiadás pedig Future Trunks történetét próbálja elmesélni. A Trunks története különkiadással kapcsolatban az az érdekesség, hogy a mangában létezik egy Trunks The History – The Lone Warrior (Trunks története – A magányos harcos) című extra fejezet, mely szintén Future Trunks történetét mutatja be, viszont a különkiadás nem ezt dolgozza fel, csak ötletet merített belőle és az eltérés is sok a két mű között.

A három OVA (Son Goku és barátai visszatérnek!, A Szuper Saiya-jinek elpusztításának terve, Bardock epizódja) pedig szintén nem tartozik a Toriyama kánonhoz, mindhárom történetét más-más írta. A Szuper Saiya-jinek elpusztításának terve, pl. a Dragon Ball: Raging Blast 2 játékhoz készült extra.
Reméljük ezek ismeretében már jobban el tudtok majd igazodni a filmek, tv különkiadások és OVA-k között.

Hivatalos weboldal: dragon-ball-official.com